Kinesio taping je sodobna metoda zdravljenja in preventive, ki se je razširila po vsem svetu in je revolucionarno spremenila športno medicino in rehabilitacijo travmatoloških, ortopedskih in nevroloških bolnikov.

S pravilno namestitvijo Kinesio trakov (elastičnih lepilnih trakov) vplivamo na naravni proces zdravljenja telesa, hkrati pa zagotovimo podporo in stabilnost mišicam in sklepom, ne da bi omejili gibljivost telesa.

Vsak del telesa in vsaka konkretna težava zahteva točno določeno namestitev Kinesio trakov – rezanje traku, oblikovanje traku, določeno stopnjo raztezanja v fazi lepljenja, potek traku na koži in položaj telesnih delov med lepljenjem.

S strokovno namestitvijo usposobljenega terapevta in z njihovo uporabo vnetni procesi hitreje izzvenijo, bolečine hitreje popustijo in pospeši se pretok limfe.

Kinesio trakove lahko uporabimo kot samostojno metodo zdravljenja ali v kombinaciji z različnimi tehnikami v fizioterapiji, ker ustvarja sinergijski učinek, ki okrepi rezultate terapije in skrajša čas rehabilitacije.

Primerni so za vse starostne skupine od dojenčkov in otrok, do starostnikov, prav tako ni ovir za aplikacije na nosečnicah.